Alparslan Büyük Selçuklu Dizisine Yeni Katılan Oyuncu Ayrıldığını Duyurdu!

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisine Yeni Katılan Oyuncu Ayrıldığını Duyurdu!

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinde bir ayrılık haberi daha geldi. Diziye yeni katılan oyuncu veda edeceğini duyurdu..

A+A-

Haftalardır Dünya Kupası maçları nedeniyle yayınlanmayan Alparslan: Büyük Selçuklu yine veda haberi ile gündemde. Diziden bir kişi daha gidiyor.

Alparslan: Büyük Selçuklu ÇAĞRI BEY'İN VEDASI NETLEŞTİ

Yayınlanan yeni fragmanda Alparslan'ın babası rolündeki Erdinç Gülener (Çağrı Bey) korkunç şekilde yaralanmış ve ölümü gündeme gelmişti. Diziden ayrılıp ayrılmayacağı merak edilen oyuncunun ölerek diziden ayrılacağı kesinleşti.

2022-12-07-230812.jpg

SEFERİYE HATUN'UN BABASI DA GİDİYOR

Diziden Alparslan'ın ikinci eşi Seferiye Hatun'un babası Aslan Yusuf da ayrılacağı konuşuluyor. Aslan Yusuf rolüne Umut Karadağ hayat veriyor.

Oyuncu bu sezon diziye dahil oldu ve Alparslan'ın en önemli düşmanları arasında yer alıyor. Hatta son bölümde kızı Seferiye Hatun'u da kendi saflarına çekmek isteyen Aslan Yusuf başarılı olamıyor.

2022-12-07-231147.jpg

Alparslan: Büyük Selçuklu Dizisinden NEDEN AYRILIYOR?

Aslan Yusuf'un yani Umut Karadağ'ın ayrılma sebebi ise hikayesinin sona ermesi.

Alparslan: Büyük Selçuklu ASLAN YUSUF TARİHTE KİMDİR?

Yusuf Kadir Han, İslam'ı benimseyen ilk Türk hükümdarı olan Saltuk Buğra Han'ın torunu olarak Karahanlı Devleti'nde kut sahibi oldu. Yönetim erkine sahip olduğu ilk prenslik yıllarında, Doğu Türkistan bölgelerini İslamlaştırmak için uğraştı. Hoten'e akınlar düzenleyen Yusuf Kadir Han, Hicri 404'te (Miladi 1013-1014) burada İslami bir yönetim kurdu.

Giderek büyüyen Karahanlı Devleti'nin, Sultan Mahmud'un Hindistan seferini fırsat bilip Ca'fer ve Sübaşı Tegin önderliğinde bir orduyla Horasan'ı ele geçirmek için saldırması ve Gazne hükümdarı Sultan Mahmud'un kardeşi Nasr'ın Karahanlılar'ı yenmesiyle birlikte Yusuf Kadir Bey'den yardım istendi. Onun da dahil olduğu kuvvetler bir kez daha mağlup oldu ve Kadir Han'ın hükümdarlığına giden sık hükümdar değişiklikleri başladı.

Karahanlı Sultanı Nasr Ali Han'ın 1013'te ölümünden sonra kardeşi Arslan Han fiili olarak kağanlığın yönetimini devr aldı ve Yusuf Kadir Han ortak Kağan ilan edildi. Mensur bin Ali'ye karşı yapılan seferde diğer kut sahibi Ali Tigin'inin esir düşmesi; 1017'de de Arslan Han'in vefat etmesiyle; tahtın büyük varisi Mensur Arslan Han tahta geçti. Daha sonra kendisini sofiliğe veren ve tahttan çekilen Mensur Arslan Han tahtını Yusuf Kadir Han'a verdi. Ancak Arslan İlig de kendini hükümdar ilan etti.

Arslan İlig'in ölmesiyle birlikte Yusuf Kadir Han Karahanlı Devleti'nde süren çalkantıları dindirdi. Bu zaman Karahanlılar'ın en parlak dönemi oldu. Yusuf Kadir Han'ın 1032'de ölmesiyle birlikte oğulları arasında çıkan taht kavgaları sonucu ülke, Doğu ve Batı Karahanlılar olarak ikiye ayrıldı. Doğu Karahanlılar'ın başkenti Kaşgar, Batı Karahanlılar'ın başkentiyse Semerkant oldu.