Deprem Uzmanından Korkutan İstanbul  Depremi Açıklaması! Deprem İçin Tarih Bile Verdi!

Deprem Uzmanından Korkutan İstanbul Depremi Açıklaması! Deprem İçin Tarih Bile Verdi!

Deprem uzmanı, canlı yayında yaptığı açıklama ile beklenen İstanbul Depremine dair bilgi verdi. Her yıl ihtimalin daha da arttığına vurgulandı. Peki deprem kesin olarak hangi yıllar içerisinde olacak?

A+A-

Olası İstanbul depremine ilişkin uzmanların uyarıları sürüyor. CNN Türk'te yer alan habere göre konuyla ilgili açıklama yapan deprem ve zemin mekaniği uzmanı Serhat Durmuş “Yarın deprem olma ihtimali İstanbul’da yüzde 70. Deprem olmayan her yıl, bu yüzde 2,5 oranında artmaya devam ediyor. Büyük İstanbul depremi artık çok daha yakın. En son 2019 Eylül’de 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu deprem neticesinde Orta Marmara Çukuru’nda kilitlenme zonu dediğimiz noktada hareketlenme başladı. Jeofizikçilerin aslında endişe duydukları şey bu” dedi.

"Önümüzdeki 3 yıl içerisinde mutlaka ciddi bir deprem bekliyorum. 7.2 ile 7.6 büyüklüğü arasında bir deprem bekliyorum" diyen Durmuş, "Bu aralığı verme sebebim de şu; Orta Marmara Çukuru’ndaki kilitlenme zonunda meydana gelecek olan depremin yaratabileceği enerji bu. Biz bunun üzerine çalışmalarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı