Evde Bakım Maaşı Ödemelerinde Sevindirici Zam Haberi!

Evde Bakım Maaşı Ödemelerinde Sevindirici Zam Haberi!

Yeni hükümet dönemiyle birlikte çalışmalarına hız veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, evde bakım ödemelerine zam yapılacağını duyurarak sevindirici bir haber verdi. Evde bakım hizmeti alan ailelere yönelik yapılacak olan zam, destek ödemelerini artıracak.

A+A-

Evde bakım ödemelerine müjdeli zam haberi geldi! Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla birçok alanda yardım ödemelerine devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destekler arasında elektrik ve doğalgaz fatura desteği, evde bakım hizmeti, yaşlı bakım aylığı, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri gibi birçok yardım ödemesi bulunuyor. Evde bakım ödemelerine zam yapılacağı müjdesi ise sevindirici bir gelişme olarak duyuruldu. Peki, güncellenen evde bakım ödemeleri ne kadar zamlandı? Yeni destek ödemesi miktarı ne oldu? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası haberimizde yer alıyor.

MAAŞLARA ZAM GELDİ

Yeni hükümetin göreve başlamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım ödemelerine ilişkin müjdeli haberi duyurdu. Ağır engelli olan ve çalışmayan kişilere yönelik Evde Bakım Yardımı 2006 yılından beri sağlanmaktadır. Gelen haberle birlikte bu yardım ödemelerinin zamlı olarak hesaplara yatırıldığı açıklandı.

Evde bakım hizmeti alan kişilere yönelik yapılan bir açıklamada, ödemelerin 3.336 TL'den 4.336 TL'ye yükseltildiği belirtildi. Ayrıca, diğer yardım ödemelerinden faydalanan binlerce kişi için Temmuz ayında ara bir zam daha uygulanacağı bilgisi paylaşıldı.

Evde bakım hizmeti ve diğer yardım ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Aile Bakanlığı, ödemeleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirmekte olup, ödemeler belirlenen tarihlerde TC kimlik numaralarına göre hesaplara aktarılacak. Yardımlar, PTT aracılığıyla hesaplara yatırılacak.

Evde bakım ödemelerine yapılan zam haberi, ihtiyaç sahibi ailelere verilen desteklerin artırılması açısından sevindirici bir adım olarak değerlendiriliyor.