Kılıçdaroğlu Çağrı Yaptı! Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı adaylığından Çekiliyor..

Kılıçdaroğlu Çağrı Yaptı! Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı adaylığından Çekiliyor..

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce anlaşıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘’ilk turda bitirelim’’ çağrısına yanıt veren Muharrem İnce, ‘’Kemal bey ağabeyimir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinlerim’’ açıklamasını yaptı. Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilip Kılıçdaroğlu'nu destekliycek mi? İşte detaylar…

A+A-

Türkiye, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan 2023 Genel Seçimlerine kilitlendi. Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel seçimi için sandık başına gidecek olan milyonlarca seçmen heyecanlı bir döneme girdi. Cumhurbaşkanı adaylarının 27 Mart tarihine kadar 100 bin imza toplayarak seçime katılma hakkı kazanması gerekiyor. CHP’nin bir önceki dönem Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinden ayrılarak Memleket Partisini kurdu. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adayı olacağını açıklaması tartışmaları beraberinde getirdi. 3 gün içerisinde 51 bin 367 imza toplayan Muharrem İnce’nin hayal kırıklığı yaşadığı öne sürüldü. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV’de katıldığı programda Muharrem İnce’ye birlik çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan Muharrem İnce’ye Çağrı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda bitmesi gerektiğine dikkat çeken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. Ülkemizi Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turda yormaya hakkımız yok. Bütün partileri ziyaret edecek. Geçmişte yaşananlar üzerinden bugün bir şeyleri ortaya koyma hakkımız yok. Muharrem Bey’in haklı tarafları olabilir. Bizim eksik ve kusurlarımız olabilir. Bunlar oturulur konuşulur’’ ifadelerini kullandı.

‘’Kemal Bey Benim Ağabeyimdir’’

Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun barış dalına Muharrem İnce’den yanıt gecikmedi. Gazeteci Candaş Tolga Işık’a açıklamalarda bulunan Memleket Partisi lideri, ‘’Önce Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imzayı toplayayım. Kemal Bey benim ağabeyimdir, genel başkanımdır. Görüşme teklifini kabul eder, orada söyleyeceklerini memnuniyetle dinlerim’’ dedi. Candaş Tolga Işık’ın ilk açıklamasında Muharrem İnce’nin ‘’Kemal beyin sözünü dinlerim’’ ifadesini kullandığı belirtilmişti. Gündemin ilk sırasına yerleşen bu açıklamaya Muharrem İnce’den düzeltme geldi. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçmek istemediği; ama CHP ile sıcak temas kurmaya yakın olduğu öğrenildi.