KYK Kredi Ve Burs Başvuruları Başladı! Başvurular Kapanmadan Acele Edin..

KYK Kredi Ve Burs Başvuruları Başladı! Başvurular Kapanmadan Acele Edin..

KYK kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz günden itibaren başladı. Ülkemizin birçok köşesinden büyük bir öğrenci kitlesi tarafından merakla bekleniyordu. Başvuruların açılmasının ardından öğrenciler için diğer detaylar sonunda başladı.

A+A-

KYK kredi ve burs başvuruları sonunda başladı. Birçok öğrencinin sabırsızlıkla beklediği Kredi Yurtlar Kurumu bursu için başvurular geçtiğimiz günden itibaren başlamıştı. Başvurular öğrenciler tarafından E- Devlet üzerinden çok basit bir şekilde gerçekleşebiliyorken, herhangi ek bir işlemde bulunmalarına da gerek kalmıyor.

KYK burs başvuruları başladı! Peki burslar kime verilir ?

KYK bursları bazı öğrencilere karşılıksız olarak verilirken, bazı öğrencilerden aldıkları bursun ücreti mezun olduktan sonra geri istenir. Karşılıksız burslar genel olarak maddi durumu yetersiz ve çalışmayan öğrencilere verilirken, diğer burslar ise maddi durumu iyi olan herkese fark etmeksizin verilir. KYK başvuran öğrencilerin bilgilerini inceleyip ona göre karar verir.

KYK burs ücretleri ne kadar ?

KYK bursları bu yıl 650 TL olarak belirlenirken, geçtiğimiz sene 600 liraydı. Bu ücret bazı belirlemelere göre öğrencilerin hesaplarına aynı gün gecikmeden verilir. Öğrenciler kendi adlarına açtıracaklar banka hesapları üzerinden bu parayı alabilirler. KYK tarafından da öğrencilere yeni hesap açtırılabilir.