Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı: Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı: Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımlayarak ülke genelinde sağanak yağış uyarısı yapıldığını duyurdu. Ancak, Urfa ve Mardin illerinin bu uyarının dışında olduğu belirtildi.

A+A-

Rapora göre, ülke genelinde aralıklı ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ancak, özellikle Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Sinop, Bilecik çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere kuvvetli yağışlarla etkileneceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtiliyor. Halkın bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulanıyor.

UYARI GELDİ

Ayrıca, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli rüzgarın (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bu nedenle, rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması gerektiği ifade ediliyor.

Hava sıcaklığı ise yurdun güneydoğusunda mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyrederken diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kodla uyarı yapılan iller ise şu şekildedir: Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kastamonu, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Uşak, ve Karabük.

Halkın bu uyarılara dikkat etmesi ve gerekli önlemleri alması, olumsuz hava koşullarının neden olabileceği risklerden korunmaları için önemlidir.