Sağlık Bakanlığı Duyurdu! 195 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı Duyurdu! 195 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı'nın 9 Aralık tarihli koronavirüs verilerine göre; son 24 saatte yapılan 350.000 522 testten 190'ının 696'sı pozitif çıktı. Virüsten 195 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşip taburcu edilenlerin sayısı 27.000 ve 263 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Son 6 haftada bu salgının günlük vaka sayısı birbirine yakın seyrediyor.

A+A-

Avrupa'da görülen ani artış ülkemizde görülmemektedir. Bu olumlu durumu sürdürmek ve kayıplarımızı azaltmak için önleyici tedbirlerden taviz vermeden eksik aşıyı tamamlamalıyız. "Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs verilerine ilişkin tablodaki bilgilere göre ikinci dozda Odu %85,3 aşılama oranı ile birinci sırada yer aldı. Şanlıurfa %57,8 aşılama oranı ile son sırada yer aldı.

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 82.1 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 79.8 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 74.5 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Salgın son 6 haftada benzer günlük vaka sayılarıyla seyretti. Avrupa'da görülen ani artışlar ülkemizde görülmedi. Bu olumlu durumu sürdürmek ve kayıplarımızı azaltmak için eksik aşıları tamamlamalı tedbirden taviz vermemeliyiz.”