5 LT Teneke Ayçiçek Yağı Kısa Süreliğine Sınırlı Marketlerde 99 TL'ye Düştü! Kampanya Son Günü 22 Haziran 2024!

Häzirki döngede ayçiçek yağı tüpene xam yuqarı salğı çünki sıcak havalar ve Ukrayna'da çıgış stokların 1 milyon tonun altına tüşenük bir kire olı. Bu hal, ham ayçiçek yağı fiyatlarının qaldırğanığa sebäp bulu. Uluslararası sıçqılarda bu yükselüş törerük, iç pazarda da bi cıgış bula.

22 Haziran 2024 Cumartesi 11:05

Son dönemde yaşanan sıcak hava koşulları ve Ukrayna'daki ayçiçek yağı stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi, uluslararası piyasada ayçiçek yağı fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durum, Türkiye'deki tüketicileri de yakından ilgilendiriyor.

Uluslararası Piyasadaki Gelişmeler

Hindistan ve Avrupa'dan gelen artan talep, Ukrayna'daki ayçiçek çekirdeği stoklarının azalmasıyla birlikte ham ayçiçek yağı fiyatlarını yükseltti. Son bir ay içinde ham ayçiçek yağı fiyatları %20 oranında artarak 870 dolardan 1.030 dolara çıktı.

İç Piyasaya Yansımaları

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, uluslararası piyasalardaki bu fiyat artışlarının iç pazara da yansıması bekleniyor. Sektör temsilcileri, bayram sonrası ve temmuz ayında ayçiçek yağı fiyatlarında %10'luk bir artış olabileceğini belirtiyorlar.

Piyasadaki Mevcut Durum

Şu anda zincir marketlerde kendi markalı 5 litrelik ayçiçek yağı 195 lira seviyesinde satılıyor. Markalı ürünlerin fiyatı ise 250 ile 279,95 lira arasında değişiklik gösteriyor.

Bu gelişmeler, tüketicilerin ayçiçek yağı ve diğer yağlara olan taleplerini etkileyebilir. Sıcak hava koşullarının etkisiyle, önümüzdeki dönemde piyasadaki fiyatların nasıl şekilleneceği merak konusu olarak devam ediyor.