Euro 35,70 %-0,26
Dolar 32,89 %-0,11
Sterlin 42,30 %-0,22
Altın 2.529 %0,87

Aile Bakanlığından Tek Bir Şartla 15 Ay Kesintisiz 7660 TL Destek Ödemesi! Başvuru Şartı ve Detaylar Açıklandı!

Yenilikçi bir teknoloji firması, piyasaya sürdüğü akıllı telefon ile dikkat çekiyor. Yüksek performansı ve şık tasarımıyla kullanıcıları cezbetmeyi hedefliyor. Bu akıllı telefon, güçlü işlemcisi ve geniş depolama alanıyla kullanıcıların beklentilerini karşılıyor. İleri düzey özellikleriyle öne çıkan bu cihaz, teknoloji tutkunlarını bekliyor.

para

Aile Bakanlığı'nın son duyurusuna göre, İşe Başlama Yardımı adı altında bir ödeme yapılacak. Bu ödeme, katılımcıların belirli şartları karşılaması durumunda yararlanabileceği bir destektir. İşte, İşe Başlama Yardımı hakkında bilmeniz gerekenler.

Başvuru Şartları

  • 18-55 yaş arasında olmak,
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR'a bildirilmek,
  • Sosyal güvenceli bir işe yerleşmek.

Ödeme Detayları

Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İşe Başlama Yardımı kapsamında sağlanan ödeme miktarı 2024 yılı için 6.667,50 TL olarak belirlenmiştir. Bu ödeme, yukarıda belirtilen şartları karşılayan kişilere yöneliktir.

Başvuru Süreci

Başvuru süreci oldukça basittir. Başvurular sadece kimlik belgesi ile yapılabilmektedir. Başvuruların nasıl yapılacağı konusunda detaylı bilgi almak için en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumu'na başvurabilirsiniz.

60 Gün Kuralı

İşe Başlama Yardımı'ndan yararlanmak isteyenler için dikkat çekici bir detay 60 gün kuralıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgisi bulunan kişilerin, bu yardımdan yararlanabilmeleri için 60 gün içerisinde başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Ödeme Sıklığı

Yapılan açıklamada, İşe Başlama Yardımı'nın aynı yıl içerisinde yalnızca bir kez ödeneceği belirtilmektedir. Ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda bilgi almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen tarihleri takip etmeniz gerekmektedir.

İşe Başlama Yardımı, iş arayan veya sosyal güvencesi olmayan bireylere destek olmayı amaçlayan önemli bir programdır. Başvuru şartlarını sağlayan herkesin bu destekten yararlanabilmesi umulmaktadır.

Yazar: Doğuş Biçer
Yorum Yaz
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<