Euro 37,83 %0,67
Dolar 33,98 %0,29
Sterlin 44,90 %0,86
Altın 2.821 %0,44

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asgari Ücret Ara Zammı Ortalama Fiyatı Açıklandı! 2024 Temmuz Ayının İlk Haftası Asgari Ücret Fiyatı 22 Bin TL Olacak!

Cumhur İttifakı'nın geleceği tartışılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, asgari ücret zammı konusunda hükümete çağrı yaptı. Temmuz ayında yapılacak zam ile ilgili görüşlerini paylaşan Bahçeli, milyonlarca asgari ücretlinin bekleyişini artırdı. Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

para

Cumhur İttifakı'nın geleceğiyle ilgili sorular gündemde kalmaya devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den asgari ücretle ilgili yeni bir açıklama geldi. Asgari ücrete zam talebini yineleyen Bahçeli, hükümete çağrıda bulundu ve Temmuz ayında yapılacak zamma ilişkin görüşlerini paylaştı. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Temmuz Ayı Ara Zammı Beklentisi

Milyonlarca asgari ücretli çalışan için gündemdeki en önemli konu Temmuz ayında maaşlara yapılacak ara zam. Asgari ücrete zam kararı henüz alınmadığı için endişeli bekleyiş sürüyor. Muhalefetin yanı sıra iktidara yakın isimlerden de asgari ücret zammı talepleri geliyor. Geçtiğimiz günlerde BBP lideri Mustafa Destici, hem asgari ücret hem de emekliler için çağrı yapmıştı. Asgari ücret konusunda bir açıklama da MHP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli, asgari ücrete ara zam yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti ve düşündüğü rakamı açıkladı.

Asgari Ücrete İkinci Ara Zam Gelecek mi?

Asgari ücrete ikinci ara zam yapılıp yapılmayacağı hala yanıt bekliyor. Açlık sınırının altındaki maaşlarla geçinmeye çalışan 8 milyondan fazla asgari ücretlinin zam talebi devam ederken, hükümet kapıları sert bir şekilde kapatmıştı. Çalışanların yanı sıra siyasi isimlerden de asgari ücret zammı için çağrılar geliyor. Bu isimlerden biri de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, asgari ücretlinin gelirinin iyileştirilmesinin herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Yeni Zamlı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağı açıklansa da yoğun taleplerin ardından kulis bilgileri gelmeye başladı. İddiaya göre 26 Haziran tarihinden itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret zammı konusunda temaslara başlayacak. Öncelikle ara zam için işveren tarafı ikna edilecek. Aynı zamanda devletin bütçesinden işverene destek verilip verilmeyeceği tespit edilecek. Ardından Temmuz ayında yeni asgari ücret belirlenecek.

Tahminler ve Beklentiler

Asgari ücret zammı ile ilgili çeşitli tahminler var. SGK uzmanlarının kulislerden aldığı bilgilere göre, asgari ücretin 3000 TL’lik artışla 20.000 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Asgari ücrete zam kararında özellikle Cumhur İttifakı ortaklarının açıklamalarının önemli olduğu öğrenildi. Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammı ile ilgili sert açıklamalarda bulunmuştu. Bu nedenle Bahçeli'nin taleplerinin dikkate alınması bekleniyor.

Cumhur İttifakı'nın geleceği ve asgari ücrete yapılacak zam konusu, Temmuz ayında netlik kazanacak. Hükümetin ve ilgili bakanlıkların yapacağı açıklamalar, milyonlarca asgari ücretli çalışan için büyük önem taşıyor. Bu süreçte, kamuoyunun beklentileri ve siyasi isimlerin talepleri de dikkate alınarak, asgari ücretin belirlenmesi kritik bir rol oynayacak.

Yazar: Doğuş Biçer
Yorum Yaz
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<