Euro 37,11 %0,27
Dolar 34,24 %0,10
Sterlin 44,47 %0,06
Altın 3.015 %0,80

Esra Erol, Didem Arslan ve Müge Anlı Hayranlarına Acı Haber! Yayından Kalkıyor mu?

RTÜK, gündüz kuşağı programlarına yönelik yeni düzenlemeler getirdi. Kadına yönelik şiddet, cinsiyetçi içerikler ve şiddet unsurları artık bu programlarda yer almayacak, ağır yaptırımlar uygulanacak.

didem arslan muge anlı esra erol
Google News

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), uzun süredir kamuoyunu rahatsız eden gündüz kuşağı programlarına yönelik yeni etik ilke kararlarını açıkladı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in daha önce dile getirdiği gibi, bu programlar şikayetlerin başında yer alıyordu ve artık ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar.

Gündüz Kuşağı Programlarına Sıkı Denetim

RTÜK, resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı yeni düzenlemelerle birlikte, özellikle kadınlara yönelik şiddet ve cinsiyetçi içeriklere karşı katı kurallar getirdi. Artık gündüz kuşağındaki programlar, şiddet, istismar ve cinayet gibi suç unsurlarını işleyemeyecek. Yayıncılar, toplumun ahlaki değerlerini ihlal eden bu tür içeriklerden uzak durmak zorunda olacaklar.

Şiddet ve Argo İçeriklere Ağır Yaptırımlar

RTÜK’ün aldığı kararlar doğrultusunda, gündüz programlarında kaba dil, argo ve şiddet teşvik eden içerikler kesinlikle yer almayacak. Yayınlarda, katılımcılar özel hayatları hakkında konuşmaya zorlanmayacak, kişisel bilgiler ifşa edilmeyecek ve özel hayatın gizliliği korunacak.

Toplumun Değerlerine Saygı ve Çocuk Koruması

Yeni kararlarla birlikte, program içeriklerinde Türkçenin düzeysiz ve kaba kullanımına da müsaade edilmeyecek. Özellikle çocukların ekran başında olduğu saatlerde şiddet içerikli yayınlar yasaklanacak. Ayrıca, çocuklar ve zihinsel engelli bireyler hiçbir koşulda canlı yayına veya stüdyo programlarına katılamayacak.

Kadına Yönelik Şiddet İçeriklerine Taviz Yok

RTÜK, kadına yönelik şiddeti teşvik eden, cinsiyetçi ve ayrımcı içeriklere karşı sıfır tolerans gösterecek. Bu bağlamda, cinsel taciz ve tecavüz gibi suçları hafife alan veya meşrulaştıran yayınlara izin verilmeyecek. Medyada kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında belirlenen etik ilkelere aykırı yayınlar ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Özel Hayatın Gizliliği ve Tekrar Eden Konulara Yasak

Programlar, özel hayatın gizliliğine azami özen gösterecek, kişilerin itibarına zarar verebilecek içeriklerin tekrar tekrar gündeme getirilmesi engellenecek. Özellikle soruşturma aşamasında olan vakaların yayınlarda yer alması yasaklanacak.

RTÜK’ün yeni kararları, toplumun ahlaki ve etik değerlerine saygılı bir yayıncılık anlayışını tesis etmeyi hedeflerken, gündüz kuşağı programlarının içerik kalitesinin artmasına da katkı sağlayacak gibi görünüyor. Bu düzenlemeler, televizyon ekranlarında daha sorumlu ve toplumun değerlerine uygun içerikler sunulmasını sağlayacak.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<